Strani forum

SEO spletnih strani

Zakaj je pomembna dobra optimizacija spletne strani

Si za vaše internet strani želite izdelava spletnih strani, da bi bile visoko uvrščene na spletnih iskalnikih, bi privabljale čim več ciljnih torej dejanskih kupcev, da bi bile najdene pod vašimi ključnimi besedami, bi lahko sami preverili in spremljali učinke ter rezultate optimizacije spletne strani? Optimiziranje spletne strani oziroma Seo (Search Engine Optimization) je v času množičnosti spletnih strani in velike konkurence vitalnega pomena, saj omogoča dobro najdenost vaše internet strani v iskalnikih, kar posledično pomeni več obiska in večjo prepoznavnost internet strani. Mnogi se zatekajo kar k plačljivi promociji spletnih strani, vendar se na dolgi rok kot najkvalitetnejši in najbolj produktiven izkaže obisk spletne strani preko spletnih iskalnikov Google ter Najdi.si. Prednost seo optimizacije je tako tudi v enkratnem plačilu, kajti ko je internet stran končana in dobro uvrščena v iskalnikih, obisk na vaše strani dobivate nepretrgoma in brezplačno. Z odločitvijo za storitev optimizacije spletne strani boste pridobili dobro in stabilno uvrstitev v spletnih iskalnikih, strokovno pomoč pri izbiri najučinkovitejših ključnih besed povezanih z vašo storitvijo, umestitev ključnih besed na spletne strani, ki je pomembna tako za iskalnike kot za bralce vaše spletne strani, dovršeno celostno optimizacijo spletnih strani, možnost spremljanja rezultatov in učinkov optimizacije.

Kaj sploh je optimiziranje spletne strani in zakaj jo podjetje potrebuje?

Optimizacija internet strani oziroma angleško "Search Engine Optimization (SEO)" danes predstavlja postopek priprave spletnih strani na način, da jih spletni iskalniki (google.com, bing.com, najdi.si, ...) čim bolj učinkovito najdejo. To pomeni, da se ob kvalitetni optimizaciji spletnih strani določena internet stran za izbrane ključne besede v spletnih iskalnikih uvrsti čim višje med ponujenimi rezultati. Na visoko uvrstitev v iskalnikih vpliva vrsta pravil, ki jih je potrebno upoštevati že pri samem postopku zasnove in izdelave spletnih strani. Ker danes samo kvalitetna optimizacija spletnih strani ni dovolj za zagotovitev visokih uvrstitev v iskalnikih za vse vaše ključne besede, je potrebno tudi oglaševati na Googlu. Dobra izdelava logotipa je ključnega pomena za občutno povečanje obiska vaših spletnih strani. Le pravilno izbrane ključne besede prinesejo ciljne obiskovalce. Obisk z iskalnikov je daleč najkvalitetnejši obisk spletnih strani in je brezplačen. Ali ste vedeli, da je visoka uvrstitev v spletnih iskalnikih danes ključnega pomena?, da 90% obiskovalcev v iskalniku pregleda samo prvo stran z najdenimi rezultati?, da večino obiska vaših spletnih strani ustvarjajo ravno obiski iz web iskalnikov?

Se lahko optimizacije internetnih strani lotim sam?

Optimiziranje spletnih strani je eden izmed najpomembnejših korakov v celotnem procesu izdelave internet strani. Na spletu številni ponudniki ponujajo in obljubljajo gradove v oblakih, ki naj bi jih boste dosegli s pomočjo njihove optimizacije internet strani. A žal je tako, da se za dejanskim procesom optimizacije spletnih strani skriva mnogo več, kot le številčno umeščanje ključnih besed v spletne strani. Slaba lahko privede tudi do kaznovanja spletne stani s strani iskalnikov, kar privede do izpada obiskovalcev in kupcev. Nekateri od pomembnejših dejavnikov učinkovite optimizacije: • pravilna izdelava spletnih strani (kodiranje), • pravilna izbira ključnih besed, • pravilna umestitev ključnih besed v spletne strani. Tako je zelo pomembno, da je optimizacija strani opravljena kakovostno in učinkovito. Že v postopku izdelave spletnih strani je potrebno upoštevati postavitev ključnih besed in fraz, ki zadevajo vašo dejavnost. Na koncu faze izdelovanja strani je potrebno s stranko narediti še končno optimizacijo spletne strani za izbrane besede in to brezplačno. SEO optimizacija se obravnava posamezno, tako da se na podlagi pogovora ter pričakovanj firme opredelijo cilji. Glede na slednje se določijo stroški, ki so vezani na rezultat optimizacije.

<< Domov