Gume takoj

Zimske gume direkt

Ugodne in kakovostne avto gume

Veliko lastnikov vozil odlaša z zamenjavo letnih gum za zimske in obratno. A dolgoročno s tem načinom ne prihranimo, saj letne pnevmatike niso namenjene zimskim voznim razmeram, pravtako zimske gume niso za poletno vročino, saj se pnevmatike hitreje obrabljajo in izgubljajo svoje vozne lastnosti. Nove zimske gume po ugodni ceni lahko kupite tudi preko internet trgovine. Vaše pnevmatike so lahko tudi sezonsko shranjene pri vulkanizerjih. Primerno shranjene bodo vaše zimske pnevmatike počakale na naslednjo sezono. S tem boste prihranili denar in prostor za shrambo, pravtako pa bodo letne in zimske gume shranjene na pravilen način.

Gotovo ste naveličani iskanja gum pri različnih dobaviteljih in si želite, da bi lahko zimske oziroma letne pnevmatike za osebna vozila, kombije ali motorna vozila enostavno kupili na enem mestu in to po izjemno ugodnih cenah? Prednost nakupovanja avtomobilskih gum na internetu je vsekakor nižja cena, kot pri vulkanizerju. Imajo pa vulkanizerske delavnice prednost, da vam kupljene gume tudi namestijo, pravtako pa so dolžne prevzeti vaše stare obrabljene in dotrajanegume. Zakon o varnosti cestnega prometa (Ur. list RS št. 56/08) v 114. členu določa, da morajo biti osebna vozila pozimi in v zimskih razmerah opremljena s predpisano zimsko opremo in določa, da morajo imeti vozila na cestah v R Sloveniji med 15. novembrom in 15. marcem naslednjega leta in tedaj, ko se ob sneženju sneg oprijema ceste ali je vozišče zasneženo, zaledenelo ali poledenelo predpisano zimsko opremo.

Razvoj avto gum oz. avtomobilskih pnevmatik so poleg izumitelja Dunlopa, nadaljevali še angleži Sinclair ter Edlin. V letu 1890 je mehanik Wilch avto pnevmatiko razdelil na dva dela in sicer zunanji plašč ter notranjo zračnico. Nadaljni razvoj gum sta nadaljevala francoza, brata Michelin. Razvoj avtomobilske pnevmatike se je nato razvijal vzporedno z avtomobilizmom. Avto guma nastane s pomočjo vulkanizacije kavčuka. Končni proizvod je avto pnevmatika, ki je prožna, odporna na kemijske reakcije, spremembe vremena in zato zelo primerna za uporabo v avtomobilski industriji.

Poceni in kvalitetne avto gume

Vaš avto optimalno deluje takrat, kadar ima kvalitetne zimske oziroma letne pnevmatike. Uporaba zimskih pnevmatik je pri nas po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, za optimalno varnost v prometu pa je letne pnevmatike najbolje zamenjati takoj, ko temperature padejo pod 7 °C. Zimske pnevmatike poskrbijo za boljšo varnost v prometu in bolj zanesljivo obnašanje vozila na cesti. Zimske razmere namreč močno spremenijo pogoje na cestah, zato je zimske pnevmatike priporočljivo namestiti na vsa štiri kolesa.

Kot ustrezna zimska oprema štejejo tudi letne gume in verige za sneg, ki morajo biti v primeru snežnih razmer ustrezno nameščene na kolesih. Kljub vsemu vam bodo absolutno varno pospeševanje, zaviranje in kontroliranje avta na cesti zagotovile dobre zimske pnevmatike, ki so dizajnirane tako, da zagotavljajo dober prijem na cesti ne glede na stanje.

Menjava zimskih in letnih pnevmatik po najnižjih cenah

Menjava zimskih ali letnih pnevmatik je nujno potrebna, saj tako vaš avto primerno pripravite na vremenske razmere ter poskrbite za lastno in tujo varnost v prometu. Rabljene pnevmatike lahko prodate ali kupite in tako znižate stroške menjave pnevmatik. Tudi najbolj vrhunske znamke pnevmatik lahko dobite po ugodnih cenah, in sicer v spletni trgovini za največjo ponudbo zimskih in letnih gum.

Menjava pnevmatik je potrebna 2X na leto in najbolje si je pravočasno zagotoviti svoje mesto na servisu in pnevmatike zamenjati v ustreznem času. Tako boste podaljšali življenjsko dobo vaših gum, prav tako pa si boste zagotovili varnost v prometux. Avtomobilske pnevmatike mora obvezno menjati primerno usposobljen vulkanizer ali mehanik, saj morajo biti nameščene popolnoma ustrezno ter tudi dobro centrirane. Prav tako bo vulkanizer znal oceniti stanje vaših obstoječih gum in vam svetoval najboljšo menjavo.

Zakaj kupiti kvalitetne zimske pnevmatike ali letne pnevmatike?

• Ker boste zagotovili optimalno delovanje avtomobila, • ker boste na cestah varni ne glede na vreme, • ker kakovost zagotavljajo priznane blagovne znamke, • ker boste varni pred zakonom, • ker dobre zimske ali letne gume zagotavljajo maksimalno udobje vožnje.

Pozor: zimske in letne pnevmatike po nizkih cenah

Z zgodnjim nakupom zimskih pnevmatik ali letnih gum si boste zagotovili nizke cene in odlične blagovne znamke gum z dolgoletno garancijo. Zaradi nove tehnologije proizvodnje so gume postale bistveno bolj vzdržljive, kvalitetne in prožne. Vsekakor pa se material sčasoma obrabi, zato je gume potrebno menjati vsakih nekaj let.

<< Domov